Wat Zijn De Voor En Nadelen Van Een Franse Bulldog?

Voor en nadelen Franse bulldogHet in huis halen van een Franse bulldog heeft zowel voor- als nadelen. Maar wat zijn dan de voor en nadelen van een Franse bulldog? Dat is wat we in dit artikel gaan behandelen. Ik deel een aantal van de voor en nadelen die ik uitgebreid in mijn boek behandel. Laten we beginnen met de voordelen.

De voordelen van een Franse Bulldog

Een Franse bulldog is een echte gezelschapshond. Alle liefde en aandacht die je hem geeft zal hij met veel plezier teruggeven. Ben je eventjes de deur uit geweest, dan zal hij je bij je thuiskomst uitbundig verwelkomen.

Door zijn kleine formaat is de Franse bulldog een hond die je makkelijk overal kan meenemen. Door zijn vriendelijke en nieuwsgierige karakter zal hij je dan ook heel graag vergezellen op je uitstappen.

Hij is heel slim en ondanks zijn soms wat koppige aard, zal hij zich meestal bijzonder voorbeeldig gedragen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat hij goed opgevoed word. Door zijn intelligentie zal een Franse bulldog opvoeden vrij makkelijk gaan, mits je hem op een consequente manier duidelijk maakt wat je van hem verlangt.

De Franse bulldog heeft een korte vacht, zonder ondervacht. Veel problemen met haar in huis zal je dus niet ondervinden. Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat je Franse bulldog tweemaal per jaar in een ruiperiode zal komen. Door hem regelmatig te kammen of een bezoekje aan een trimsalon kan je echter heel wat verloren haren in huis vermijden.

Lange wandelingen hoeft niet voor een Franse bulldog. Met een straatje om is hij best al tevreden. Alhoewel hij houdt van spelen, kan hij net zo goed genieten van de aandacht die zijn baasje hem geeft in huis. Een Franse bulldog in een flat of in een huis zonder grote tuin kan dan ook perfect.

De nadelen van een Franse bulldog

Een Franse bulldog vertoeft graag in het gezelschap van zijn baasje en zonder hem kan hij zich behoorlijk verloren en eenzaam voelen. Het is dan ook helemaal geen goed idee een Franse bulldog in huis te nemen als je weet dat je veel tijd buitenshuis doorbrengt.

De aandacht die een baasje aan zijn Franse bulldog schenkt is voor deze aanhankelijke viervoeter erg belangrijk. Hij heeft veel en intensieve aandacht nodig van zijn baasje.

Onze Franse viervoeter kan ook bijzonder koppig zijn en heeft een eigen willetje. Hem opvoeden zal dan ook heel wat geduld en een consequente aanpak vragen.

Door zijn platte snuit kan een Franse bulldog de neiging hebben om te snurken tijdens zijn slaap. Of het geluid van een snurkende hond die tevreden naast je ligt nu een nadeel is of een voordeel is, laat ik aan jou over…

Eigenlijk is het niet zo’n goed idee om met een Franse bulldog te gaan sporten. Hij is van nature vrij actief, beweeglijk en een enorme doorzetter die meestal veel van zichzelf vraagt.

De Franse bulldog is een heel populair ras. Het is algemeen bekend dat populaire hondenrassen duur zijn. Heel vaak wordt dit ras dan ook gefokt door mensen die enkel de bedoeling hebben hiermee veel geld te verdienen. Koop je Franse bulldog pup nooit bij dit soort broodfokkers! Hierdoor draag je er immers toe bij dat de illegale hondenhandel in stand wordt gehouden en dat is niet alleen heel negatief voor het dierenwelzijn, maar zorgt ook voor een degeneratie van het ras.

Als laatste kan de prijs een nadeel zijn. Een nestje Franse bulldog pups is meestal niet groot en vaak moeten fokkers veel betalen voor een dekreu. De meeste Franse bulldogs pup worden ook met een keizersnede geboren. Dit zijn allemaal factoren die een invloed hebben op de hoge kostprijs van de Franse bulldog.

Heb jij nog voor en nadelen over de Franse bulldog die je graag wilt delen? Zo ja, laat dan hieronder je reactie achter.

0 Comments