3 Franse Bulldog Training Tips Die Het Trainingsproces Aanzielijk Versnellen

Franse bulldog training tips3 Franse Bulldog training tips die je niet wilt missen

Een Franse bulldog is een vrij koppige hond, maar tegelijkertijd ook een hond die zijn baasje graag pleziert. Hij is behoorlijk intelligent en leert graag en snel dingen aan. Belangrijk is echter hem het juiste gedrag aan te leren. Hij heeft een vrij meelijwekkend uiterlijk en vaak komt een eigenaar van een Franse bulldog dan ook in de verleiding hem veel dingen toe te geven, waardoor hij een verkeerd gedrag aanleert.

Tip #1 – Consequent zijn

Heel belangrijk bij de training van iedere hond is consequent zijn. Het is absoluut verboden de ene keer een bepaald gedrag te tolereren en op andere momenten dit gedrag af te wijzen. Dit zal je Franse bulldog in verwarring brengen, met als gevolg dat hij niet meer zal luisteren naar jou. Een hond laten bedelen wanneer je aan het eten bent, is absoluut ‘notdone’. Dit is niet alleen helemaal niet netjes en behoorlijk vervelend, maar door aan het bedelgedrag van je hond toe te geven, zal hij ook het gevoel krijgen dat hij zich in een dominante positie bevindt, wat uiteindelijk tot agressief gedrag zou kunnen leiden. Consequentie is dus een heel belangrijk aspect bij de training van de Franse bulldog.

Tip #2 – Straffen en belonen

Verkeerd gedrag mag gerust bestraft worden, maar hou er wel rekening mee dit nooit op een agressieve manier te doen. Je zal veel meer bereiken met een kordate stem dan wanneer je schreeuwt tegen je Franse bulldog. Als je hond bijvoorbeeld regelmatig blaft, ‘blaf’ dan niet terug. Hij zal immers denken dat je meegaat in zijn gedrag en dit als een spelletje beschouwen waardoor hij nog meer zal beginnen blaffen. Beter is hem met kordate stem kort toe te spreken. Zo zal hij zich terechtgewezen voelen en dit gedrag gaandeweg afleren.

Een andere belangrijke factor bij de training van een Franse bulldog is beloning. Net zoals je hem mag bestraffen als hij iets verkeerd doet, mag je hem altijd belonen als hij iets goed doet. Een jonge Franse bulldog mooi aan de leiband leren lopen kan je bijvoorbeeld perfect doen door hem te belonen met iets. Loopt hij netjes naast jou en luistert hij naar jou, beloon hem dan tijdens het wandelen onmiddellijk met iets. Zo zal hij leren dat goed gedrag beloond wordt. Je kan hem belonen met een hondensnoepje, maar je kan hem evengoed belonen door hem aardig toe te spreken of door een aai over zijn bol te geven.

Tip #3 – Een ding tegelijk aanleren

Wil je je Franse bulldog kunstjes aanleren, concentreer je dan op een oefening tegelijk. Meerdere oefeningen in een keer zullen hem in verwarring brengen, met ongehoorzaam gedrag als resultaat. Vergeet ook hier niet om hem te belonen.

Een Franse bulldog houdt van de aandacht die zijn baasje aan hem besteedt en zal je graag plezieren tijdens een training. Probeer deze Franse bulldog training tips uit voor een uitzonderlijk resultaat.

0 Comments