4 Tips Om Je Franse Bulldog Het Bijten Af Te Leren

Franse bulldog bijten aflerenEen Franse bulldog het bijten afleren

Een puppy die lieflijk op je vingers sabbelt kan heel grappig zijn, maar een Franse bulldog bijten afleren is omwille van diverse redenen toch wel belangrijk. Voor een puppy is het heel interessant de wereld om zich heen te ontdekken. Vaak gebruiken zij hiervoor hun tandjes, wat eigenlijk niet meer dan normaal is. Sabbelen kan ook een vorm van communicatie zijn.

Best wel leuk en schattig en alhoewel een pup helemaal geen agressieve bedoelingen heeft met dit bijten, mag je toch dit bijtgedrag niet stimuleren. Een Franse bulldog moet leren dat bijten helemaal niet kan. Leer je dit van kleins af aan niet af, dan zal je volwassen Franse bulldog dit bijtgedrag nog altijd vertonen, wat best wel vervelend en gevaarlijk kan zijn.

Tips om het bijten af te leren

Als je Franse bulldog pup bijt, ga er dan niet agressief tegen te keer. Een kordate ‘auw’ of ‘neen’ zal je pup laten schrikken waardoor hij meteen los zal laten. Doe dit meteen wanneer zijn tandjes je huid raken, wacht hiermee dus niet tot wanneer hij effectief bijt. Wees hierbij vooral consequent. Als je het de ene keer toelaat en hem de andere keer berispt, zal hij niet snappen dat hij dit niet mag doen.

Een Franse bulldog die tijdens het spel iets te onstuimig is en hierdoor begint te bijten, negeer je het best. Van zodra hij de neiging heeft om te bijten, stop dan onmiddellijk het spel en keer hem de rug toe. Doordat je hem geen aandacht meer geeft, zal hij beseffen dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Speelt je pup voorbeeldig, zonder gebruik van zijn tandjes, beloon hem dan.

Vermijd tijdens het spelen dat je zijn snuit aanraakt. De pup zal denken dat hij hierop moet reageren door zijn snuit, en met name zijn tanden, in het spel te gebruiken.

Laat een hond tijdens het uitlaten niet aan zijn leiband trekken met zijn tanden. Vele hondjes zien de leiband als een speeltje en het kan dan ook vrij schattig zijn als een jonge Franse bulldog zijn lijn zelf in zijn muil neemt. Laat dit echter nooit toe. Hierdoor stimuleer je niet alleen het bijtgedrag, maar geef je je hond ook het gevoel dat hij dominant is, dat hij bijna letterlijke de touwtjes in handen heeft.

Een Franse bulldog bijten afleren is heel belangrijk om optimaal te kunnen genieten van je Franse bulldog en hem te laten opgroeien tot een aangename volwassen hond.

0 Comments