Franse Bulldog Alleen Leren Blijven – Hoe Doe Ik Dat?

Franse bulldog alleen leren blijvenHoe het beste een Franse bulldog alleen leren blijven

Een Franse bulldog alleen leren blijven vraagt oefening, zowel van de hond als van het baasje. Uiteraard wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je geliefde viervoeter, maar toch zal het ook gebeuren dat hij voor bepaalde tijd alleen thuis moet blijven.

Om te vermijden dat je hele huisraad hierbij sneuvelt of dat de buren gek worden van het blaffen en huilen van je hond, is het belangrijk dat je je hond leert om alleen thuis te blijven. Het is hierbij belangrijk je hond dit al van jongs af aan te leren.

Honden zijn sociale dieren en het is dan ook niet meer dan normaal dat ze niet graag alleen zijn. Ze zullen zich vlug eenzaam voelen waardoor ze met aanhoudend geblaf of gejank makkelijk de hele buurt op stelten kunnen zetten.

Een ander probleem is dat ze zich gauw vervelen. Een hond die zich verveelt zal manieren zoeken om zich bezig te houden en vaak betekent dit dat ze aan meubels gaan bijten of aan deuren gaan krabben.

Nu kan de ene hond al wat beter alleen blijven dan de andere, maar een Franse bulldog zit helemaal niet graag alleen thuis. Het is een heel aanhankelijke en sociale hond die de aanwezigheid van zijn baasje meer dan op prijs stelt.

Daarom is het ook heel belangrijk van kleins af aan je Franse bulldog te trainen in het alleen thuisblijven. Hoe pak je dit nu het beste aan?

Geleidelijk aan opbouwen

Je boekt het beste resultaat als je het alleen leren blijven geleidelijk aan opbouwt. De Franse bulldog moet leren dat als je weggaat, je ook weer zal terugkomen. Een prima manier om dit aan te leren is je hond in de kamer te laten, een bepaald commando geven zoals ‘zit’ of ‘blijf’ en dan voor een korte tijd de kamer uit te gaan.

Heeft je Franse bulldog zich goed gedragen, beloon hem dan. Oefen dit verschillende keren per dag waarbij je de tijd die je uit het zicht van de hond bent, geleidelijk aan telkens wat langer maakt.

Benchtraining

Ook benchtraining kan je helpen om je hond aan te leren alleen thuis te blijven. Leer je pup wennen aan de bench, laat hem voelen dat dit zijn eigen plekje is waar hij zich veilig kan voelen.

Als je je Franse bulldog pup in zijn bench plaatst, beloon hem dan als hij stil en verstandig blijft zitten. Begint hij te janken of te krabben aan de bench, negeer hem dan. Zo zal hij beseffen dat stil gedrag beloond wordt en dat aan verkeerd gedrag geen aandacht besteed wordt.

Na verloop van tijd zal je merken dat je Franse bulldog zijn eigen plekje leuk begint te vinden en dat hij er rust vindt. Bovendien zal hij door de vele oefeningen beseffen dat je toch altijd terugkomt en zal zijn verlatingsangst afnemen. Bouw ook deze manier van alleen thuisblijven geleidelijk aan op.

Een Franse bulldog alleen leren blijven zal je met een gerust hart de deur laten uitgaan.

0 Comments