Tips Voor Het Kopen Van Een Franse Bulldog Pup

tips voor het kopen van een Franse Bulldog pupWaar moet ik op letten bij het kopen van een Franse Bulldog pup?

In dit artikel behandel ik enkele nuttige tips voor het kopen van een Franse Bulldog pup. Franse bulldog pups zijn echte schatjes en bij een bezoek aan een nestje pups zal het dan ook moeilijk zijn om te weerstaan aan hun charme. Toch is het belangrijk om de aanschaf van een pup goed te overwegen. Een algemene regel bij de aanschaf van een pup is altijd: Een hond koop je voor het leven, niet voor even.

Een weloverwogen beslissing

Een Franse bulldog kan ongeveer twaalf jaar oud worden. Een hele stap dus om je de komende jaren voor je trouwe viervoeter in te zetten. Stel je voor de aanschaf van een pup dan ook de volgende vragen:

  • Kan ik genoeg tijd besteden aan mijn hond?
  • Beschik ik over voldoende financiële middelen om een hond in huis te halen?
  • Heb ik voldoende geduld om mijn hond op te voeden?
  • Zal mijn hond niet te vaak alleen zitten?
  • Heb ik andere huisdieren waar ik rekening moet mee houden?
  • Zal de hond met de kinderen overweg kunnen?
  • Als ik op reis ga, waar kan de hond dan heen?

Waar koop ik het best een Franse bulldog pup?

Als je eenmaal beslist hebt om een Franse bulldog pup te kopen, doe dit dan bij een erkende fokker. Op de website van de officiële rasvereniging voor de Franse bulldog in Nederland, https://www.hbc-fransebulldog.nl/nl/ vind je een lijst met erkende fokkers.

Koop bij voorkeur je pup bij een van de fokkers die op deze lijst voorkomen. Zo kan je er zeker van zijn dat je een gezonde Franse bulldog in huis haalt die aan alle voorwaarden voldoet qua inentingen, algemene gezondheidstoestand, raskenmerken en die bovendien getest werd op erfelijke aandoeningen.

Hoe maak ik een keuze?

Denk voor de aankoop van een pup ook na of je een teefje of een reutje wilt. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Een teefje zal, als ze niet gesteriliseerd wordt, om de zes maanden loops worden, een mannetje heeft dan weer het nadeel dat hij wat vaker zijn poot zal opheffen, misschien ook zelfs waar jij het helemaal niet wilt.

Teefjes zijn over het algemeen wat kleiner en zachtaardiger van karakter, terwijl een reu wat forser gebouwd is en wat vaker dominant gedrag vertoont. Dit zijn uiteraard algemene beweringen. Veel zal ook afhangen van het persoonlijke karakter van je Franse bulldog en natuurlijk ook de opvoeding. In elk geval is de keuze voor een teefje of een reu een persoonlijke beslissing.

Het is ook aan te raden om voor de aanschaf van een Franse bulldog pup eens contact op te nemen en te praten met eigenaars van een Franse bulldog. Zo kan je beter inschatten of het karakter en de eigenschappen van de Franse bulldog wel passen bij je persoonlijke levensstijl en je verwachtingen over een hond.

Laat de aankoop van Franse bulldog pups dus altijd een goed overwogen keuze zijn!

0 Comments