Is Een Franse Bulldog Wel Geschikt Voor Mij?

Is een Franse bulldog geschikt voor mij

Iedere hondenliefhebber heeft een voorkeur voor een type hond. Je kan misschien wel helemaal vertederd zijn door het uiterlijk van een bepaald ras, toch zal je ook rekening moeten houden met de karaktereigenschappen als je beslist om een bepaald ras in huis te nemen. Niet elke hond zal immers aansluiten bij je levensstijl en bij de verwachtingen die je omtrent een hond hebt.

Bij de aankoop van een hond zal je dan ook zowel met je eigen behoeften als met de behoeften van de hond rekening moeten houden.

Behoeften van het baasje

Bij het overwegen van de aankoop van een hond moet je je eerst en vooral de vraag stellen wat je verwacht van een hond en naar welk soort hond je op zoek bent.

Heb je een groot terrein en wil je een hond die dit terrein bewaakt? Is jagen een van je passies en verwacht je dat je hond je gezelschap houdt op je jachtuitstappen? Hou je van lange, avontuurlijke wandelingen en doe je dat het liefst met je viervoeter aan je zijde? Ben je een rustig persoon, hou je van een dagelijks blokje om, maar niet van veel beweging en ben je op zoek naar een hond die samen met jou uren op de bank doorbrengt?

Als je op zoek bent naar een goede waker die ongewenst bezoek meteen afschrikt, dan is een Franse bulldog echt niets voor jou. Door zijn nieuwsgierige aard zal hij je wel meteen waarschuwen dat er iemand aan de deur staat, maar zijn sociaal karakter zal ervoor zorgen dat hij ze kwispelend en met veel enthousiasme tegemoet loopt. Niet echt het ideale afschrikmiddel dus om mensen met slechte bedoelingen op een afstand te houden.

Een Franse bulldog bij de jacht inzetten is ook helemaal geen goed idee. Misschien zal hij heel nieuwsgierig zijn naar wat er bij een jachtpartij allemaal te beleven valt, maar een echt jachtinstinct is hem helemaal vreemd. Honden met een lange snuit hebben een heel goed reukvermogen om prooien op te sporen. Onze kleine Franse bulldog heeft echter een heel platte snoet en je kan zijn reukvermogen dan ook nauwelijks vergelijken met bijvoorbeeld een Labrador, Beagle of een Jack Russell die wel bijzonder geschikt zijn voor de jacht.

Ben je op zoek naar een avontuurlijk maatje dat urenlang samen met jou op stap gaat, dan kies je ook beter niet voor een Franse bulldog. Nu mag een Franse bulldog wel wat activiteit hebben, maar uitputtende wandelingen zijn echt niets voor hem. Door zijn korte snuit is een Franse bulldog bijzonder gevoelig aan ademhalingsproblemen en lange, intensieve wandelingen zullen deze problemen verergeren.

Een Franse bulldog is eigenlijk een ideale gezinshond die op een rustige, maar toch enthousiaste manier kan deelnemen aan alle aspecten van een normaal gezinsleven. Hij doet het zowel in gezinnen met kinderen goed en zal nieuwsgierig zijn naar alle nieuwe spelletjes die ze met hem willen spelen. Maar ook als gezelschapshond voor mensen op leeftijd die het graag wat rustiger aandoen is hij een ideale gezelschapshond.

Behoeften van de Franse bulldog

Een Franse bulldog is een bijzonder sociale hond die graag in het gezelschap van zijn baasje vertoeft en geniet van alle aandacht die hij hem schenkt. Een belangrijke voorwaarde voor het in huis halen van een Franse bulldog is dan ook dat je genoeg tijd met hem kan doorbrengen. Laat je een Franse bulldog vaak voor lange tijd alleen, dan zal hij zich al gauw beginnen vervelen en bijzonder ongelukkig zijn omdat hij zijn baasje mist.

Heb je een drukke baan en ben je vaak urenlang weg van huis, dan is een Franse bulldog in huis nemen, echt niet zo’n goed idee. Niet alleen zal je Franse bulldog treuren om je afwezigheid, jijzelf zal je er ook niet goed bij voelen als je ziet dat je favoriete viervoeter bijzonder ongelukkig is. Een gezin waar er altijd wel iemand is om zich over deze Franse rakker te ontfermen, graag en veel met hem bezig is, is de ideale situatie voor een Franse bulldog. Dit kan zowel een gezin met kinderen zijn, waarbij hij zich enthousiast kan uitleven of een gezin met wat oudere mensen die hem in alle rust alle aandacht geven die hij verdient.

Een Franse bulldog mag dan wel bekend staan om zijn bijzonder vriendelijke eigenschappen, hij heeft ook een eigen willetje en kan wel eens de neiging hebben om zijn eigen zin door te drijven. Het opvoeden van je Franse bulldog zal dan ook heel wat geduld en doorzettingsvermogen vragen. Bij de aankoop van een Franse bulldog is het dan ook belangrijk om er eens bij stil te staan of jij dat geduld wel kan opbrengen en of je sterk genoeg bent om tegen zijn grilletjes in te gaan.

Heb je alle zaken eens op een rijtje gezet en ben je ervan overtuigd dat een Franse bulldog een hond is die perfect bij je levensstijl past, dan zal je met de aankoop van een Franse bulldog een vriend voor het leven in huis halen.

 

0 Comments