Franse Bulldog Zindelijk Maken – Hoe Doe Ik Dat Precies?

Franse bulldog zindelijk maken
Hoe kan ik het beste mijn Franse bulldog zindelijk maken?

Een van de meest vervelende opvoedingskarweitjes is je Franse bulldog zindelijk maken. Hier zullen alle hondeneigenaars het mee eens zijn. Ik geef je hierbij graag enkele tips om dit zo ‘vlekkeloos’ mogelijk te laten verlopen.

Regelmatig uitlaten

Een Franse bulldog puppy is bijzonder schattig en alles aan een puppy is klein, zo ook zijn blaas. Dit betekent dus dat een puppy zijn plasje helemaal niet zo lang kan ophouden. Om ongelukjes in huis te voorkomen is het dan ook belangrijk je kleintje regelmatig mee naar buiten te nemen om daar zijn behoefte te kunnen doen.

Doe dit bij voorkeur om de twee à drie uur. Het beste is een puppy eventjes mee naar buiten te nemen wanneer hij pas wakker wordt of meteen nadat hij gegeten heeft. Neem hem mee naar dezelfde plaats waar hij al eens een plasje heeft gemaakt. Zo zal hij snappen dat dít de plaats is waar hij zijn behoefte kan doen.

Als je puppy wat groter is, hoef je niet meer zo regelmatig met hem naar buiten te gaan en kan je je het best aan een strak schema houden. Probeer zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip met je Franse bulldog naar buiten te gaan. Zo vermijd je ongelukjes in huis.

Belonen

Heel belangrijk is ook om je puppy te belonen als hij buiten zijn behoefte heeft gedaan. Zo zal hij leren dat hij hiermee zijn baasje tevreden kan stellen. Je kan hem belonen met een hondensnoepje, maar eigenlijk hoeft dit niet altijd. Door een flinke aai over zijn bol of door hem bemoedigend en vriendelijk toe te spreken, zal hij ook snappen dat hij het goed heeft gedaan.

Wat als het fout gaat?

Een ongelukje in huis kan natuurlijk altijd voorkomen.

Als je je Franse bulldog ‘op heterdaad betrapt’, dan kan je hem streng, maar met rustige stem toespreken. Met een kordate ‘foei’ of ‘neen’ zal hij heus wel snappen dat dit eigenlijk niet mag. Ga vooral niet schreeuwen, want hierdoor zal je puppy angstig en onzeker worden. Zet hem nadat je hem hebt betrapt meteen buiten. Hoogstwaarschijnlijk zal hij niets meer doen, maar hij zal toch snappen dat de juiste plaats hiervoor eigenlijk buiten is.

Heb je het ongelukje niet zien gebeuren, ruim het dan gewoon op, zonder je hond hierbij aan te spreken. Een puppy heeft een kort geheugen en zal niet weten waarom je hem vermanend toespreekt. Zorg er bij het schoonmaken altijd voor dat je de geur wegneemt van het plasje of het poepje. Als de geur op deze plaats blijft hangen, zal de hond deze plaats opnieuw uitkiezen om zijn behoefte te doen.

Ben je voor langere tijd het huis uitgegaan en heeft je Franse bulldog iets voor jou in huis achtergelaten, zoek dan de schuld niet altijd bij de hond. Het is niet meer dan normaal dat een hond die lange tijd niet werd uitgelaten, toch ergens zijn boodschap kwijt moet.

Een Franse bulldog zindelijk maken vraagt veel geduld en doorzettingsvermogen, hou hier dus rekening mee.

0 Comments