Franse Bulldog Verzorging – Zaken Waar Je Aandacht Aan Moet Besteden

Franse bulldog verzorging Franse bulldog verzorging

In de rubriek ‘Franse bulldog verzorging’ gaan we wat dieper in op alle aspecten van de verzorging van deze bijzondere lieve viervoeter.

Algemene verzorging

Een Franse bulldog heeft een korte vacht, die eigenlijk niet zoveel specifieke verzorging vraagt. Wel is het aan te raden deze vaak te kammen met een rubberen borstel. Vooral in de ruiperiode vermijd je zo dat er te veel haar in huis rond dwarrelt.

Door het kammen hou je de vacht van je hond bovendien glanzend en gezond. Door de hond regelmatig te kammen, kan je ook op tijd vaststellen als er zich onder de huid onregelmatigheden bevinden, zoals bultjes of gezwellen. Zo kunnen ernstiger gezondheidsproblemen misschien vermeden worden.

Een Franse bulldog heeft nogal wat plooien in zijn snoet. Het is belangrijk de huid in deze plooien regelmatig te reinigen. Doe je dit niet, dan kunnen zich in deze huidplooien bacteriën opstapelen die uiteindelijk tot allerlei huidinfecties of schimmels zouden kunnen leiden.

Ook kenmerkend voor een Franse bulldog is zijn platte snoet, wat hem meteen ook vatbaar maakt voor het Brachycefaal Obstructief Syndroom (BOS) of in de volksmond vaak het ‘platte snuiten syndroom’ genoemd. Symptomen van deze aandoening zijn snurken, moeite met ademhalen, kortademigheid, hoesten en kans op oververhitting bij warm weer en het leveren van inspanningen.

Het is dan ook belangrijk om je Franse bulldog geen al te grote inspanningen te laten doen. Vooral tijdens de warmste momenten van de dag kan dit voor hem problemen opleveren. Als je toch wilt spelen met je Franse bulldog, doe dit dan bij voorkeur op een koel moment van de dag en put hem vooral niet uit. Als je je hond ergens mee naartoe neemt, zorg er dan ook altijd voor dat je wat water bij hebt.

Bij een Franse bulldog besteed je ook best extra verzorging aan de ogen. Deze puilen ietwat uit, waardoor ze bijzonder gevoelig zijn en makkelijk geïrriteerd geraken. Om de voorkomen dat je Franse bulldog traanstrepen krijgt door geïrriteerde ogen, maak je het best de vacht aan binnenkant en onderkant regelmatig schoon met wat lauw water of een steriele oogspoeling.

De juiste voeding

Een goede Franse bulldog verzorging betekent niet alleen dat zijn uiterlijk goed verzorgd moet worden, maar ook dat hij de juiste voeding moet krijgen. En dit moet eigenlijk al van kleins af aan gebeuren. Een aangepaste en evenwichtige voeding zal ervoor zorgen dat jouw Franse bulldog pup uitgroeit tot een gezonde volwassen hond.

Besparen op hondeneten en de hond laten mee-eten van tafel is nooit een goed idee. Speciale hondenvoeding van erkende merken zijn misschien iets duurder, maar bevatten de juiste hoeveelheden voedingsstoffen om je hond een lang, gelukkig en gezond leven te geven.

Een regelmatige Franse bulldog verzorging zal je trouwe viervoeter gezond doen stralen!

0 Comments