HELP! Mijn Franse Bulldog Luistert Niet – Wat Kan Ik Doen?

Franse bulldog luistert nietMijn Franse bulldog luistert niet naar mij: hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Of je Franse bulldog luistert of niet, zal veel van jezelf afhangen. Zoek het probleem niet altijd meteen bij de hond.

Leidersfiguur

Een hond is van nature een roedeldier en heeft een leider nodig. Het is dan ook belangrijk dat jij, als baasje, je profileert als zijn leider. Het is niet alleen tijdens de opvoeding van je Franse bulldog dat hij in jou een leider moet zien, maar ook tijdens zijn volwassen leven. En daarvoor is het nodig dat je consequent optreedt. Enkele tips:

 • Bij het geven van commando’s, sta altijd hoger dan de hond.
 • Spreek met kordate stem.
 • Straal dominantie uit.
 • Jij beslist wat en wanneer iets gebeurt.

Als je hond niet luistert naar jou negeer hem dan of spreek hem met kordate stem toe. Luistert hij wel, vergeet dan niet om hem te belonen.

Wat is er precies aan de hand als hij niet luistert?

Heb je je Franse bulldog iets aangeleerd en weet je dat hij het kan, maar toch niet naar jou luistert, dan is er meer aan de hand.

 • Een veranderde situatie
  Luistert je hond perfect naar jou bij je thuis, maar heeft hij moeilijkheden om op een andere locatie naar jou te luisteren, dan is hij waarschijnlijk afgeleid door te veel nieuwe dingen en door de situatie op zich. Daarom is het belangrijk bij het trainen van je Franse bulldog dit af en toe op een andere plaats te doen. Zo zal hij leren zich niet te laten afleiden door alles wat er in de omgeving gebeurt.
 • Gehoorprobleem
  Het klinkt misschien wat banaal, maar als je Franse bulldog normaal gezien altijd naar je luistert en dit op een gegeven ogenblik niet meer doet, dan kan het zijn dat hij niet goed meer hoort. Merk je ook aan andere dingen dat hij niet goed meer hoort, neem dan contact op met een dierenarts.
 • Niet begrijpen
  Misschien begrijpt je Franse bulldog helemaal niet wat je nu juist wilt. Heel belangrijk is om een hond niet te veel commando’s tegelijk te geven. Het is gewoon niet mogelijk voor een hond om verschillende dingen tegelijk uit te voeren. Geef je hond dus duidelijke commando’s.
 • Een reden om te luisteren
  Als een hond naar jou luistert, beloon hem dan. Als een hond merkt dat je aan zijn voorbeeldig gedrag geen aandacht besteedt, dan zal hij ervan uitgaan dat jij, als baasje, niet waardeert wat hij doet en zal hij dit ook niet als goed gedrag beschouwen. Om hem dit te laten snappen, is het belangrijk dat je zijn goed gedrag beloont.

Een Franse bulldog luistert niet als je te veel gaat schreeuwen, spreek hem daarom op een besliste, maar niet te harde manier toe.

0 Comments