Het Franse Bulldog Karakter – Alle Eigenschappen Op Een Rijtje

Franse Bulldog KarakterHet Franse bulldog karakter: alle eigenschappen op een rijtje.

Veelzijdig en lief, zo kan je het Franse bulldog karakter het best omschrijven.

Karakter in het algemeen

Een Franse bulldog heeft een sterk karakter met heel gevoelige kantjes. Ons Franse baasje kan een heel eigen willetje hebben, maar is heel gevoelig aan de stemmingen van het gezin. Hij is een doordrijvertje dat graag zijn zin krijgt.

Met een consequente opvoeding kan je dit negatieve karaktertrekje echter in toom houden. Bijzonder is ook dat een Franse bulldog heel goed de sfeer in huis aanvoelt. Harde woorden kunnen hem behoorlijk kwetsen.

Als een kleine uk trekt hij zich dan meestal terug tot de bui over is. Onze Franse viervoeter is ook heel intelligent en als hij geen koppige bui heeft, kan je hem makkelijk nieuwe dingen aanleren.

Speels

Onze kleine rakker is ook bijzonder speels. Een Franse bulldog staat altijd wel klaar om een spelletje te spelen met zijn baasje. Als een gekke clown entertaint hij graag en geniet hij van de volle aandacht die hij hierbij krijgt.

Zorg er echter wel voor dat jij, als baasje, bepaalt wanneer er mag gespeeld worden en dat jij altijd het laatste spelletje wint. Zo niet, zal hij zich al gauw de leider van het spel voelen en dit moet zeker vermeden worden. Hij moet weten wie de baas is.

Nieuwsgierig en moedig

Bezoek over de vloer, nieuwe ontmoetingen en ervaringen tijdens een uitstapje, daar houdt de Franse bulldog van en hij voelt zich hierbij behoorlijk in zijn sas. Andere wandelaars, of het nu mensen zijn of andere viervoeters die hem op zijn wandeling aandacht schenken, zal hij met veel enthousiasme begroeten.

Sociaal

Een Franse bulldog is een heel sociaal hondje. Hij doet het dan ook goed met kinderen en houdt van de aandacht waarmee zij hem overladen. Ook andere huisdieren zal een Franse bulldog meestal wel goed tolereren, mits je niet vergeet ook hem de nodige aandacht te schenken.

Als hij merkt dat de aandacht voornamelijk naar anderen uitgaat, heeft hij immers de neiging om jaloers te worden. Meestal zal deze jaloersheid zich niet uiten in agressief gedrag, maar zal hij de aandacht proberen te trekken door extra actief te worden.

Om extra aandacht te krijgen kan hij ook zijn koppige kant laten zien en niet meer luisteren naar de commando’s die je hem geeft.

Groot aanpassingsvermogen

Alhoewel de Franse bulldog graag speelt en in spelletjes met kinderen behoorlijk ‘de clown’ kan uithangen, zal hij in een gezin met volwassen mensen een behoorlijk rustige hond zijn. Ook voor oudere mensen is de Franse bulldog dan ook een ideale gezelschapshond.

Trouw

Zo trouw als een hond, het is een heel bekend spreekwoord dat zeker geldt voor de Franse bulldog. Hij houdt bijzonder veel van zijn baasje en houdt ervan deze een plezier te doen. Met een Franse bulldog in huis, zal je je nooit eenzaam voelen.

Het Franse bulldog karakter is heel verscheiden en zijn gedrag zal hij makkelijk aanpassen aan de gezinssituatie.

0 Comments