Heeft Je Franse Bulldog Jeuk? Ontdek Hier Wat De Oorzaken En Oplossingen Zijn

Franse bulldog jeukFranse bulldog jeuk: wat kunnen de oorzaken hiervan zijn?

Heeft je Franse bulldog jeuk dan kunnen verschillende oorzaken hiervan aan de basis liggen.

Parasieten

Als een hond jeuk heeft, denken de meeste baasjes meteen aan parasieten zoals vlooien of mijten.

Een vlooienbeet kan je Franse bulldog inderdaad heel wat jeuk bezorgen. Niet alleen zullen de kriebelende beestjes die zich een weg banen tussen de vacht voor heel wat jeuk zorgen, er kunnen ook allergische reacties optreden op de beten van een vlo.

Een vlo is een parasiet die het bloed van een ander dier nodig heeft om te kunnen blijven voortbestaan. Bij het bijten zal de vlo een soort stof afgeven die ervoor zorgt dat het bloed gaat stollen. Op de stoffen in het speeksel van de vlo, zal het verdedigingsmechanisme van het lichaam reageren, hierdoor ontstaat een allergische reactie en krijgt de hond jeuk.

De veruit bekendste mijt waarmee een Franse bulldog vaak af rekenen krijgt is de oormijt. Heeft je Franse bulldog oormijt, dan zal je meteen zien dat hij vaak met zijn kop schudt en hij vaak zijn oren krabt. Ook zal er vaak zwarte afscheiding uit zijn oren komen.

Toch kan de Franse bulldog ook te kampen krijgen met andere mijten. Zo zijn bijvoorbeeld de demodex mijt, de schurftmijt, de cheyletiella mijt ende herfstmijt oorzaak van jeuk op de huid.

Voedselallergie

Ook voedselallergie kan een oorzaak zijn van jeuk bij de Franse bulldog. Door een eliminatiedieet kan je te weten komen aan welke stoffen in de voeding een Franse bulldog nu juist allergisch is.

Contactallergie

Het kan zijn dat je Franse bulldog bepaalde stoffen in huis niet kan verdragen. Krijgt je Franse bulldog vaak rode vlekken en jeuk nadat hij op een dekentje heeft gelegen, dan kan het zijn dan hij allergisch is aan de wasproducten, en vooral vaak wasverzachters, waar je dit dekentje mee gewassen hebt.

Schimmels

In de vele plooien in het gezicht van de Franse bulldog en in de plooien tussen zijn billetjes en rond zijn staart, ontwikkelen zich vrij vlug schimmels. Deze schimmels kunnen aanleiding zijn tot huidirritaties en jeuk. Het is daarom heel belangrijk deze huidplooien regelmatig te reinigen en goed droog te houden.

Infecties

Een hond die jeuk heeft zal krabben en likken, dat is een normale reactie. Hierdoor kunnen er echter huidirritaties of zelfs huidontstekingen ontstaan, waardoor je Franse bulldog op deze plaatsen nog meer zal likken en krabben en zo ontstaat er eigenlijk een vicieuze cirkel. Daarom is het belangrijk meteen in te grijpen als je merkt dat je hond jeuk heeft.

Heeft je Franse bulldog jeuk, probeer hiervan dan meteen de oorzaak te achterhalen om verdere huidproblemen te voorkomen.

0 Comments