Heeft Mijn Franse Bulldog Inentingen Nodig – Iets Om Over Na Te Denken!

Franse bulldog inentingenTegen welke ziektes kan je een Franse bulldog laten inenten?

Net zoals alle andere honden heeft ook een Franse bulldog inentingen nodig om gezond en in topvorm door zijn vrolijke leventje te gaan.

Een pup krijgt in zijn eerste levensweken heel wat antistoffen met de moedermelk binnen. Naarmate hij groter wordt, neemt ook het zogen af waardoor hij vatbaarder wordt voor verschillende ziektes. Daarom is het nodig een pup in te enten.

Deze inentingen zorgen ervoor dat de pup zelf antistoffen aanmaakt tegen ziektes. Omdat zijn weerstand niet zou afnemen, is een herhaling van de vaccinaties belangrijk.

Maar tegen welke ziektes kun je je Franse bulldog allemaal laten inenten?

Kennelhoest

Kennelhoest kan je eigenlijk het beste vergelijken met een gewone verkoudheid. Symptomen zijn een snotneus, ontstoken ogen en af en toe hoesten. Kennelhoest ontstaat meestal waar vele honden samenzitten.

Om al deze bijzonder onaangename symptomen te vermijden, kan een pup al vanaf drie weken ingeënt worden tegen kennelhoest. Deze inenting zal op deze zeer jonge leeftijd intranasaal (via de neus) gebeuren.

Op zich is deze inenting niet verplicht. Gaat je Franse bulldog echter naar een pension, dan kan het gebeuren dat hij tegen kennelhoest moet ingeënt zijn.

Hondenziekte(ziekte van Carré of Canine Distemper)

De hondenziekte is een virale aandoening die ontstekingen kan geven van de luchtwegen en het maag-en darmstelsel. Honden die hiertegen gevaccineerd werden kunnen de ziekte nog wel krijgen, maar de symptomen zullen heel wat minder zijn.

Deze symptomen kunnen gaan van hoesten, benauwdheid en zelfs longontsteking tot braken en diarree. Sommige honden kunnen ook neurologische klachten of huidproblemen krijgen.

De hondenziekte is een zeer besmettelijke ziekte en de vaccinatie ertegen gebeurt dan ook standaard in Nederland. Pups worden er op zes weken, op dertien weken en op één jaar tegen ingeënt.

Parvo

Parvo is een zeer besmettelijk virale aandoening waarvan de symptomen diarree, braken, algemene verzwakking en koorts zijn. Het virus heeft niet alleen een invloed op de algemene gesteldheid van de Franse bulldog, maar het tast ook de witte bloedcellen aan waardoor de hond vatbaarder wordt voor allerlei andere ziektes.

In Nederland behoort een Parvo inenting tot de standaard vaccinaties waardoor de ziekte eigenlijk niet zoveel meer voorkomt. Een pup kan al vanaf zes weken ingeënt worden en krijgt een herhalingsinenting op negen weken, dertien weken en op één jaar.

Ziekte van Weil (Leptospirose)

Leptospirose is een besmettelijke ziekte die zelfs op de mens kan overgedragen worden. Honden worden er in Nederland standaard tegen ingeënt, waardoor deze ziekte niet zo vaak meer voorkomt. Deze aandoening is vrij ernstig en kan tot nierfalen of leverfalen leiden.

De Franse bulldog krijgt deze ziekte door contact met andere dieren zoals knaagdieren en boerderijdieren. Symptomen zijn braken en diarree, koorts, algemene apathie, spier- en gewrichtspijnen, niet meer willen eten en veel plassen.

Pups krijgen op negen weken de inenting, met een herhaling op dertien weken en op één jaar.

Hepatitis (leverontsteking)

Hepatitis is een ernstig leverprobleem. Eigenlijk bestaan er twee soorten hepatitis, acute en chronische. Bij acute hepatitis kan je Franse bulldog plotseling heel erg ziek worden. Chronische hepatitis kan dan weer leiden tot levercirrose.

Symptomen zijn meestal braken, koorts, algemene loomheid en veel drinken en plassen. Een pup wordt op dertien weken hiertegen ingeënt, met een herhaling op één jaar.

Vaccinaties tegen hondenziekte, hepatitis en Parvo moeten elke drie jaar herhaald worden, de vaccinatie tegen de ziekte van Weil jaarlijks.

Een Franse bulldog inentingen geven van kleins af komt zijn gezondheid ten goede.

0 Comments