Heeft Je Franse Bulldog Gedragsproblemen? Probeer Dan Deze 3 Effectieve Tips!

Franse bulldog gedragsproblemenFranse bulldog gedragsproblemen: hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Zonder een goede opvoeding kan je Franse bulldog gedragsproblemen krijgen.

Gedraagt je Franse bulldog zich niet altijd even goed, zoek de schuld dan niet altijd bij de hond zelf, maar sta er eens bij stil wat jij je hond nu precies hebt geleerd. Honden hebben naast veel aandacht ook structuur en discipline nodig.

Heel belangrijk om gedragsproblemen bij een Franse bulldog te voorkomen is hem te allen tijde laten merken dat jij de baas bent.

Agressief gedrag

Agressief gedrag bij een Franse bulldog is eerder zeldzaam. Van nature zijn het heel vrolijke en vriendelijke hondjes die het gezelschap van hun baasje zeer op prijs stellen.

Een Franse bulldog kan echter behoorlijk jaloers worden als hij merkt dat je aan andere huisgenoten meer aandacht schenkt dan aan hem. Een jaloerse hond kan agressief gedrag vertonen.

Leer hem van kleins af aan dat hij niet het alleenrecht heeft op je aandacht en dat jij bepaalt aan wie je je aandacht op een bepaald ogenblik schenkt.

Koppig gedrag

Een Franse bulldog is een heel intelligente hond die graag zijn eigen willetje doorvoert. Een consequente opvoeding is echt wel nodig om dit gedrag in toom te houden.

Ook als is het vrij verleidelijk om toe te geven aan zijn lieve snoetje: doe dit in geen geval! Hierdoor zal je je Franse bulldog heus niet gelukkiger maken.

Dominant gedrag

Door zijn koppigheid kan een Franse bulldog de autoriteit van zijn baasje wel eens op de proef stellen.

Belangrijk is echter een hond nooit de bovenhand te laten krijgen, want hierdoor zal hij zich ‘de baas’ beginnen voelen en dominant gedrag gaan vertonen. Dit moet vermeden worden.

Als je wilt dat je Franse bulldog naar jou luistert, dan zal je je als zijn leider moeten profileren. Enkele tips hiervoor zijn:

  • Straal dominantie uit. Als je hem bevelen geeft, doe dit dan met kordate stem. Ook als hij iets verkeerd heeft gedaan (wat hij heus wel zal weten) berisp hem dan op een kordate, korte manier. Dit is veel beter dan te beginnen schreeuwen.
  • Geef hem een eigen plaats. Een Franse bulldog is een echte knuffelaar en alhoewel een hond op schoot vrij aangenaam kan zijn, is het beter hem naast je te nemen of hem een eigen plaatsje naast de bank te geven. Als hij bovenop je zit of ligt, zal hij immers denken dat hij hoger in rang staat in het gezin.
  • Het baasje beslist wanneer er gespeeld mag worden en het baasje wint altijd het laatste spelletje, zo niet zal de hond denken dat hij mag beslissen wat er gebeurt.

Bij ernstige Franse bulldog gedragsproblemen kan een hondengedragstherapeut soms een oplossing bieden.

0 Comments