Franse bulldog diarree Franse bulldog diarree: oorzaken en oplossingen

Het zal natuurlijk ook wel eens voorvallen dat je Franse bulldog diarree heeft. Een hond met diarree is bijzonder vervelend, maar in de meeste gevallen heeft dit een vrij onschuldige oorzaak.

Als je Franse bulldog buikpijn en diarree heeft, zal je dit ook meteen merken aan zijn gedrag: hij zal wat stiller zijn, verminderde eetlust hebben, zijn algemene conditie zal achteruitgaan en hij zal vaker naar buiten willen.

Heeft hij ernstige diarree of waterachtige ontlasting en heeft hij hierdoor een ‘ongelukje’ in huis, maak je dan vooral niet boos. Het arme zieltje voelt zich niet goed, kan hier echt niets aan doen en je boos maken zal hem alleen maar angstig maken waardoor hij zich nog slechter zal voelen.

Oorzaken van diarree

Heel vaak ligt de oorzaak van diarree bij de Franse bulldog aan iets wat ze gegeten hebben. Wat er ingaat, moet er uiteraard weer uit en hierbij is diarree een natuurlijke reactie van het lichaam.

Het kan zijn dat je hond bepaalde voedingsmiddelen niet goed verdraagt of dat hij tijdens zijn ontdekkingstocht in de tuin of langs straat iets verkeerds heeft gegeten. Verandering van hondenvoeding ligt ook vaak aan de basis van diarree.

Diarree en buikpijn kunnen natuurlijk ook wijzen op een infectie van het maag-en darmstelstel. Deze infectie kan van virale of bacteriële oorsprong zijn.

Parasieten kunnen ook vaak een oorzaak zijn van diarree. Daarom is het belangrijk je Franse bulldog een paar keer per jaar te ontwormen. Vermoed je dat je hond parasieten heeft, hou dan zijn stoelgang goed in de gaten.

Oplossingen voor diarree

Heeft je Franse bulldog diarree zonder daarbij andere symptomen te hebben zoals bloed in de stoelgang, overgeven of koorts, dan is er meestal niet zo veel aan de hand. Een dagje vasten kan dan de oplossing zijn om het darmstelsel van je zieke viervoeter weer gezond te krijgen.

Zorg er wel voor dat hij altijd een bakje met vers drinkwater heeft. Net zoals bij de mens kan diarree immers leiden tot uitdroging van het lichaam.

Merk je dat de diarree na deze vastendag uitblijft, overbelast hem dan niet meteen met hondenvoeding, maar hou het de volgende dag bij wat wit brood of beschuit. Als je ziet dat hij zich weer helemaal goed in zijn vel voelt, schakel dan terug over op hondenvoeding. Blijft de diarree aanhouden, contacteer dan zeker een dierenarts, misschien is er toch meer aan de hand.

Merk je bloed in de stoelgang van je Franse bulldog, heeft hij een bloederige, waterachtige ontlasting en koorts, breng dan zeker een bezoek aan de dierenarts. Hoogstwaarschijnlijk zal deze diarree dan te wijten zijn aan een infectie.

De dierenarts zal in dit geval aan de hand van een bloedonderzoek of een onderzoek van de ontlasting kunnen bepalen welke bacterie of welk virus hiervoor verantwoordelijk is en aangepaste medicatie voorschrijven.

Als je Franse bulldog diarree heeft die maar niet over wil gaan, breng dan ook een bezoek aan de dierenarts.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.