Hoe Kan Je Een Franse Bulldog Het Blaffen Afleren – Tips & Adviezen

Franse bulldog blaffen aflerenHoe kan je een Franse bulldog het blaffen afleren?

Een Franse bulldog het blaffen afleren gaat een stuk makkelijk met deze tips. Maar eerst even dit!

Blaffen is voor een hond een vorm van communicatie. Er bestaan dan ook verschillende redenen waarom een Franse bulldog blaft. Hij kan blaffen om zijn baasje te waarschuwen of om anderen te waarschuwen op een afstand te blijven.

Hij kan echter ook blaffen uit frustratie, angst, vrolijkheid of omdat hij aandacht wil. Een Franse bulldog blaffen afleren hoeft dus niet altijd, maar het is wel aangewezen om elk soort geblaf onder controle te houden.

Waarschuwingsblaf

Een Franse bulldog is nu misschien niet de meest ideale waakhond, maar het is wel een heel nieuwsgierige hond. Als er iemand dicht in de buurt komt, zal hij meestal blaffen, niet meteen om aan te vallen, maar vooral uit nieuwsgierigheid. Je Franse bulldog bedoelt dit goed, maar toch hou je dit geblaf beter in toom.

Frustratieblaf

Een hond die blaft uit frustratie of verveling wanneer hij alleen is, kan hier uren mee doorgaan. Dit is niet alleen vervelend voor de hele buurt, maar ook de hond zelf heeft geen baat bij dit soort geblaf. Hij zal door zijn eigen geblaf opgehitst worden wat tot nog meer frustratie zal leiden. Dit soort geblaf moet dan ook afgeleerd worden. Een Franse bulldog is niet graag alleen, maar met onze tips uit de rubriek ‘Franse bulldog alleen leren blijven’ kom je al een heel eind op weg.

Aandachtsblaf

Een Franse bulldog die blaft om aandacht kan echt niet. Jij bent de baas en jij bepaalt wanneer je hem aandacht geeft. Meteen afleren dus die blaf.

Vreugdeblaf

Als je Franse bulldog merkt dat je je klaarmaakt om met hem een ommetje te maken, kan het zijn dat hij blaft van vreugde. Ook als je thuiskomt, kan hij zijn blijdschap uiten door vrolijk te blaffen. Je kan dit kort tolereren, maar laat dit niet te lang duren.

Blaffen afleren

  • Beloon nooit een Franse bulldog die blaft. Hierdoor zal hij denken dat hij iets goed doet, waardoor hij zal doorgaan met blaffen. Denk er hierbij aan dat aandacht schenken aan het geblaf ook een vorm van beloning is.
  • Spreek een blaffende Franse bulldog kordaat toe, zonder al te veel aandacht aan zijn blaffen te schenken. Een korte ‘foei’ of ‘stop’ is vaak al voldoende. Blijft je hond hierna stil, dan mag je hem wel belonen.
  • Leid zijn aandacht af. Als je Franse bulldog te veel blaft, gebied hem dan ‘stil’ te zijn en laat hem zitten of liggen. Zo zal hij vergeten waarom hij eigenlijk blafte.
  • Schreeuw niet tegen een blaffende Franse bulldog. Hierdoor zal hij denken dat je een spelletje speelt en verder gaan met blaffen of zal hij proberen je te ‘overblaffen’ met als gevolg een bijzonder stressvolle situatie, zowel voor jou als voor je hond.

Een Franse bulldog blaffen afleren hoeft niet altijd en hangt van de situatie af, maar zorg er wel voor dat je het blaffen onder controle houdt.

0 Comments