4 Franse Bulldog Benchtraining Tips Die Je Niet Wilt Missen!

Franse bulldog benchtrainingHoe kan ik mijn Franse bulldog benchtraining geven?

Omwille van verschillende redenen is het belangrijk je Franse bulldog benchtraining te geven. Als hij een poosje alleen moet blijven en je wilt niet dat hij in huis rondloopt, dan kan je ervoor kiezen om hem in een bench te laten zitten.

Een bench is ook een prima manier om hem zindelijk te krijgen. Ga je op reis en wil je je trouwe vriend meenemen, dan kan het ook handig zijn als je Franse bulldog al benchtraining heeft gehad. Heb je visite die helemaal niet van je nieuwsgierige, snuffelende viervoeter houdt, dan komt een bench ook handig van pas.

Veel hondenbezitters vinden het zielig om een hond in een bench te zetten. Toch kan een Franse bulldog, mits een goede training, dit bijzonder leuk vinden. Na verloop van tijd zal hij het beschouwen als zijn eigen privé plekje waar hij tot rust kan komen en met rust gelaten worden wanneer hij daar zin in heeft.

Een Franse bulldog laten wennen aan een bench gaat echter niet vanzelf. Het is een heel sociale hond die graag bij zijn baasje is, hij is vrij koppig en weet heel goed wat hij wil.

Doorzetting en consequent zijn is dus de boodschap, al laten velen Franse bulldog baasjes zich verleiden door zijn treurig kijkende snoetje en geven omwille daarvan vaak toe aan zijn grilletjes. Niet doen dus als je wilt dat je Franse bulldog went aan zijn bench.

4 Franse bulldog benchtraining tips

  1. Zorg ervoor dat de bench een plaats is waar je Franse bulldog graag heen gaat. Maak de bench gezellig met een zacht dekentje, een kussentje en wat speeltjes. Zet er ook een bakje met water in en eventueel een etensbakje. Enkele hondenkoekjes of -snoepjes in de bench maken het voor je Franse rakker natuurlijk ook altijd extra aangenaam.
  2. Laat de pup in eerste instantie wennen aan de bench wanneer hij moe is. Leer hem dat een bench een plaats is waarin hij heerlijk kan slapen. Hou je Franse bulldog wat in de gaten en als je merkt dat hij wakker wordt, beloon hem dan omdat hij in zijn bench heeft geslapen.
  3. Maak er een spelletje van. Om je Franse bulldog in zijn bench te krijgen, kan je er natuurlijk ook altijd een spelletje van maken. Verstop bijvoorbeeld enkele koekjes of snoepjes onder het dekentje in de bench. Zo zal hij nieuwgierig naar zijn bench toelopen op zoek naar iets lekkers.
  4. Zet de hond nooit als straf in de bench. Zo zal hij de bench associëren met de boosheid van zijn baasje, waardoor hij de bench zal beschouwen als een plaats waar hij heen moet als hij gestraft is.

Een Franse bulldog benchtraining geven vraagt wel wat geduld, hou er dus rekening mee dat hij dit niet meteen leuk zal vinden, toch zal het zowel jou als de hond op lange termijn ten goede komen.

0 Comments