Franse Bulldog Asiel – Alles Wat Jij Moet Weten Over Adoptie Uit Een Asiel

Franse bulldog asielFranse bulldog asiel: wat is een asiel en hoe kan je er een hond adopteren?

In dit artikel ‘Franse bulldog asiel‘ behandel ik een aantal belangrijke zaken die je moet weten als je een Franse bulldog wilt adopteren uit een asiel. Ik behandel wat een asiel is, wat de voor en nadelen zijn en waar je rekening mee moet houden. Laten we eerst bij het begin beginnen.

Wat is een dierenasiel?

Een dierenasiel is een plaats waar dieren opgevangen worden en tijdelijk verblijven in afwachting tot ze een nieuw baasje hebben gevonden. Helaas zitten asielen door het grote aantal dieren dat door eigenaars afgestaan worden vaak overvol en kan het asiel vaak in bepaalde omstandigheden niet anders dan na verloop van tijd een aantal dieren te euthanaseren. Ben jij ook geraakt door al dat dierenleed en wil je je steentje bijdragen aan het voorkomen ervan, kies dan een Franse bulldog uit een asiel.

Voordelen van een adoptie van een hond uit een asiel

Een Franse bulldog uit een asiel adopteren is ongetwijfeld goedkoper dan een Franse bulldog pup aan te schaffen. Meestal vraagt het asiel je een bepaalde bijdrage die de kosten van de uitbating van een asiel kunnen helpen dragen. In de meeste asielen ligt deze bijdrage rond de honderd Euro.

Als je een Franse bulldog uit een asiel adopteert, mag je ervan uit gaan dat je een gezonde hond adopteert. Honden die in een asiel ter adoptie worden aangeboden werden medisch gecheckt, zijn in orde met hun inentingen, zijn gechipt en beschikken over een Europees paspoort.

Je geeft een Franse bulldog een tweede kans op een gelukkige thuis. Een geadopteerde hond is over het algemeen een heel dankbare hond die zich binnen de kortste tijd aan je zal hechten.

Een volwassen hond heeft zijn karakter al gevormd. Je weet dus welk dier je in huis haalt. Bovendien kennen de meeste honden al wat basiscommando’s en heb je geen gedoe met zindelijkheidstraining, wat je met een pup uiteraard wel hebt.

Een asiel geeft een hond niet zomaar mee. De honden werden uitgebreid gecheckt, maar dit geldt ook voor potentiele toekomstige baasjes. Het asiel wil er immers zeker van zijn dat de dieren niet nog een keer afgestaan worden.

Zaken waar je rekening moet mee houden

Een asielhond adopteren is een nobel gebaar, maar toch moet je rekening houden met bepaalde zaken. Zo is het belangrijk om te weten waarom de hond naar het asiel werd gebracht. Hou er ook rekening mee dat sommige asielhonden beschadigde honden zijn en al heel wat hebben meegemaakt. Er zal dan ook vaak veel geduld en liefde nodig zijn om het vertrouwen van deze Franse bulldog terug te winnen.

Op de website https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/ vind je niet alleen heel wat informatie over asieldieren en dierenasielen in het algemeen, je vindt er ook een lijst van alle dierenasielen in Nederland die erkend zijn door of deel uitmaken van de Dierenbescherming Nederland. Als je op zoek bent naar een Franse bulldog asiel, kan je op deze site alle adressen vinden die Franse bulldoggen aanbieden.

0 Comments