Tips Voor De Aanschaf Van Een Franse Bulldog Die Je Niet Wilt Missen?

Franse bulldog aanschafTips voor een verantwoorde aanschaf van een Franse bulldog

Ben je helemaal in de ban van deze bijzondere viervoeter en overweeg je de aanschaf ervan, hou dan rekening met de volgende Franse bulldog aanschaf tips.

Erkende fokker

In de eerste plaats is het heel belangrijk je Franse bulldog te kopen bij een erkende fokker. Erkende fokkers moeten aan heel wat regels qua dierenwelzijn, gezondheid van de dieren en fokken voldoen. Bovendien ben je als koper ook beschermd door een koopcontract en krijg je een pup in huis die over een Europees paspoort beschikt en in orde is met de eerste inentingen.

Op de website van de HBC (Hollandse Bulldoggen Club) www.hbc-fransebulldog.nl vind je een lijst met de door hen erkende fokkers. Koop bij voorkeur niet een Franse bulldog pup in een dierenwinkel of bij een niet-erkende fokker.

Reu of teefje

Vooraleer je beslist een Franse bulldog pup te kopen, maak dan voor jezelf uit of je voorkeur uitgaat naar een reu of een teefje. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

Wat vast staat is dat een reu over het algemeen groter en zwaarder is dan een teefje. Een teefje zal om de zes maanden loops worden en een reutje zal wat vaker zijn poot opheffen. Daarnaast zijn er ook wat verschillen in het karakter van beiden.

Algemeen wordt gesteld dat een reu iets dominanter is en dat een teefje een wat zachter, maar vaak ook een meer geslepen karakter heeft. Dit zijn echter algemene beweringen, veel zal afhangen van hoe je je Franse bulldog opvoedt en zijn eigen karakter.

Nestje

Ga je bij een erkende fokker een nestje bezoeken dan zal je ongetwijfeld vertederd zijn door alle puppy’s. Hoewel het karakter van deze puppy’s nog niet bepaald is, kan je de fokker om raad vragen bij het kiezen van je Franse bulldog pup. Vaak zal hij al een idee hebben wie de meest actieve of wie juist de meest rustige puppy is. De keuze van een puppy hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur.

Gezonde puppy’s

Heb je een fokker gevonden die de puppy van je dromen heeft en heb je een voorkeur voor een bepaalde puppy, ga er dan af en toe eens op kraambezoek. Zo zal je de ontwikkeling van je puppy kunnen volgen. Ondanks het feit dat de puppy bij een erkende fokker gefokt werd, kan het immers altijd gebeuren dat deze ziek wordt of dat hij in zijn ontwikkeling wat achterblijft op andere puppy’s.

De pup mee naar huis

Is het eindelijk zover en mag je je kersverse pup na lang wachten mee naar huis nemen, zorg er dan vanaf de eerste dag voor dat je hem consequent opvoedt. Uiteraard zal dit heel wat geduld en doorzettingsvermogen vragen, maar dit zal beloond worden met een Franse bulldog die zich te allen tijde voorbeeldig gedraagt.

Met onze rubriek ‘Franse bulldog aanschaf tips’ ben je al een heel eind op weg om een gezonde en trouwe viervoeter in huis te halen.

0 Comments