4 Tips Voor Het Trainen Van Je Franse bulldog

Tips Voor Het Trainen Van Je Franse bulldog

4 Tips voor het trainen van je Franse bulldog

Je Franse bulldog trainen zal heel wat geduld en doorzettingsvermogen vragen. Toch zal je hier later de vruchten kunnen van plukken, want een goed opgeleide hond is een aangename hond. Hij moet weten dat hij bepaalde dingen mag doen, maar ook, en vooral, dat hij sommige dingen helemaal niet mag doen. Je hond zal zich zelf prettiger voelen als hij zich aan een structuur moet houden en jij zal ten volle kunnen genieten van je viervoeter. Ik geef je hierbij graag enkele tips die je zullen helpen bij het trainen van je Franse bulldog.

Tip #1) Maak van je trainingssessies een dagelijkse routine

Het is belangrijk dagelijks te trainen met je Franse bulldog. Korte trainingssessies die je een paar keer per dag herhaalt, geven een beter resultaat dan bijvoorbeeld een hele namiddag trainen met je hond. Een Franse bulldog is van nature heel nieuwsgierig en zal dan ook niet zo lang zijn volle aandacht kunnen houden bij de training. Er vallen immers heel wat interessantere zaken te beleven voor je actieve viervoeter. Ik raad je dan ook aan drie of vier keer per dag een trainingssessie van vijf tot tien minuten te houden.

Hou er ook rekening mee dat het de ene dag al wat makkelijker zal gaan dan de andere dag. Gaat het wat moeilijker, verlies de moed dan vooral niet. Concentreer je vooral op de trainingen die goed verlopen.

Tip #2) Trainen moet leuk zijn

Een trainingssessie moet vooral leuk zijn, niet alleen voor je hond, maar ook voor jou. Als je zelf moe of gestresseerd bent, zal je Franse bulldog dit aanvoelen en zal hij minder zijn best doen. Voel je je goed in je vel, ben je enthousiast en positief, dan zal ook je Franse bulldog bijzonder enthousiast zijn om ervoor te gaan. Doet je Franse bulldog het goed, geef hem dan iets lekkers en prijs hem uitbundig. Wil je hem extra belonen voor zijn inspanningen, rond de trainingssessie dan af met een speelsessie.

Tip #3) Wees consequent

Een Franse bulldog is een heel slimme hond. Dit heeft als voordeel dat hij snel nieuwe dingen aanleert, maar heeft als nadeel dat hij ook heel snel ongewenst gedrag kan aanleren. Je zal je hond dus heel duidelijk moeten maken wat je juist van hem verlangt.

Hou er rekening mee dat een hond eigenlijk geen mensentaal begrijpt en dat hun manier van communiceren gebaseerd is op het interpreteren van woorden en lichaamstaal. Na veel oefenen zal je hond uiteindelijk leren je woorden en je gebaren te herkennen en zal hij snappen wat je juist van hem verlangt. Belangrijk hierbij is dat je altijd dezelfde woorden gebruikt.

Je Franse bulldog moet niet alleen naar jou luisteren, maar ook naar de andere leden van het gezin. Zorg er dus voor dat ook zij diezelfde woorden gebruiken. Als jij je Franse bulldog het commando ‘zit’ hebt aangeleerd en iemand anders gebruikt hiervoor het woord ‘af’, dan zal je pup er helemaal niets van snappen en ook het commando niet kunnen uitvoeren.

Tip #4) De juiste timing

Timing is heel belangrijk bij het trainen van je Franse bulldog. Door hem op precies het juiste moment te belonen, zal hij vlugger snappen wat je juist met je commando bedoelde. Je vertelt hem hiermee eigenlijk dat hij gedaan heeft wat jij wou.

Eenmaal hij doorheeft dat een bepaald gedrag wordt beloond, zal hij dit herhalen. Hierbij is het belangrijk dat je de beloning (dat kan een speeltje zijn of iets lekkers) bij de hand houdt. Zorg er echter voor dat je Franse bulldog deze beloning niet te zien krijgt vóór hij overweegt het commando uit te voeren. Hij zal er alleen maar door afgeleid worden waardoor zijn aandacht naar de beloning zal uitgaan en hij zal vergeten wat hij er eigenlijk moet voor doen.

Het is de bedoeling dat je Franse bulldog reageert zodra hij aan je stem hoort of aan je lichaamsbewegingen ziet wat je juist van hem verlangt. Als hij het goed doet, beloon hem dan ook onmiddellijk. Als je te lang wacht, dan zal hij al door iets anders afgeleid zijn en niet meer snappen dat hij de beloning krijgt omdat hij het goed gedaan heeft.

Heb jij nog goede tips voor het trainen van een Franse bulldog? Zo ja, laat dan hieronder je reactie achter.

0 Comments